Пастет от пилешки дробчета с конфитюр от лук

40 мин.

лесно

1 г. 3 месеца+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

500 г. пилешки дробчета
60 мл. зехтин
30 г. краве масло
50 мл. сметана за готвене
1 глава бял лук
2 глави червен лук
3-4 скилидки чесън
50 г. захар
20 мл. балсамов оцет
1 франзела
сол и черен пипер

Хранителен състав:

пилешки дробчета: витамин А, витамини от група В, калий, натрий, фосфор, аминокиселини

Стъпки на приготвяне

1. Обелваме и измиваме белия лук, нарязваме го на полумесеци, наситняваме чесъна.

2. Измиваме и изцеждаме дробчетата. Задушаваме ги в половината зехтин, заедно с лука.

3. След около 5 мин. прибавяме маслото и сметаната, поръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме. Готвим още 10 минути на слаб огън и сваляме от котлона. Пасираме до хомогенна гладка смес.

4. Измиваме, обелваме и нарязваме червения лук на полумесеци.

5. Задушаваме го в останалия зехтин. Прибавяме захарта и разбъркваме докато се карамелизира. Накрая прибавяме балсамовия оцет и готвим още няколко минути, докато течността се редуцира и сгъсти максимално.

6. През това време препичаме филийки хляб или франзела, намазваме ги с пастета и слагаме от лучения конфитюр отгоре. Вкусът е божествен! Заслужава си да опитате!

Пастет от пилешки дробчета с конфитюр от лук

Пастет от пилешки дробчета с конфитюр от лук

Кадифен пастет с разкошен вкус. Благодарим на шеф Таньо Шишков за прекрасната рецепта!

Имаме и една вегетарианска рецепта за пастет. Вижте повече тук:

Трети вариант за пастет, но сладък, може да видите тук: 

Дробчета

– може да се дава, ако е от хубаво (био сертифицирано) пюре. Подходяща възраст на бебето 9-10 м. Предлага се след като са въведени основните видове месо или между последните видове.
– като стандартен продукт: по-добре да се избягва, или да се предлага рядко. Дробчетата са филтърът за лекарствата и цялата химия, която преминава през животинския организъм.
– много добър източник на хемово желязо: съдържа 3 пъти повече желязо от телешкото и 5-7 пъти повече от пилешкото.

 

 

Facebook Comments Box


1 thought on “Пастет от пилешки дробчета с конфитюр от лук”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *