Насоки на Фондация „Уестън Прайз“ за приготвяне на зърнени храни при бебетата и малки деца. Това е метод, който предварително стартира разграждането на сложните въглехидрати.
Ето и рецептата:
накисваме за една нощ 2 с.л. просо в 1/2 чаша вода. Добавяме 1 с.л. киселина (лимонов сок или оцет или суроватка). На сутринта изплакваме обилно с вода. С така приготвеното зърно можем да приготвим веднага закуската на бебчо. Друг вариант е да накиснем по-голямо количество зърно и след 12 ч. изплакваме обилно с вода и изсушаваме на дехидрататор или на 50 градуса във фурната.
Приготвено по този начин зърното е не само по-лесно смилаемо, но и по-богато на хранителни вещества от закупеното от магазина.