Закуска от просо и ябълка

20 мин.

лесно

6 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с.л. просо
1 бр. средно голяма ябълка
1 ч.л. кокосово масло
щипка канела

Хранителен състав:

Просото: магнезий, калий, фосфор, калций, цинк и манган, фолат, холин, ниацин, както и витамин К и Е.

Ябълка: целулоза, фруктоза, калий, бор, флавоноиди, пектин, ябълчена и лимонена киселина., дъбилни в-ва, итамини В1, В2, С, Е, Р и РР

Стъпки на приготвяне

1. На котлона слагаме 50-100 мл. вода да заври. Когато кипне намаляме силата на котлона и прибавяме просото. Варим 10 мин. (до пълно омекване на зърната). Сваляме просото от огъня и го оставяме за около 5 мин. да поеме още от водата, в която сме го варили.

2. През това време обелваме ябълката и я нарязваме на малки парчета.

3. Към ябълката и просото добавяме лъжица кокосово масло и щипка канела.
Приятно папкане!

Закуска от просо и ябълка

Закуска от просо и ябълка

Насоки на Фондация „Уестън Прайз“ за приготвяне на зърнени храни при бебетата и малки деца. Това е метод, който предварително стартира разграждането на сложните въглехидрати.

Ето и рецептата:

накисваме за една нощ 2 с.л. просо в  1/2 чаша вода.  Добавяме 1 с.л. киселина (лимонов сок или оцет или суроватка). На сутринта изплакваме обилно с вода. С така приготвеното зърно можем да приготвим веднага закуската на бебчо. Друг вариант е да накиснем по-голямо количество зърно и след 12 ч. изплакваме обилно с вода и изсушаваме на дехидрататор или на 50 градуса във фурната.

Приготвено по този начин зърното е не само по-лесно смилаемо, но и по-богато на хранителни вещества от закупеното от магазина.

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *