Филия с авокадо и яйце

10 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 гласа, средно: 4,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 бр. сварено яйце, обелено и намачкано с вилица
1 бр. добре узряло авокадо, обелено и намачкано с вилица
зехтин
хималайска сол
1 филия пълнозърнест хляб
1/4 от червен лук, нарязан на ситно и леко намачкан с нож или вилица

Хранителен състав:

Лук: Бетаин, Вит. А, В4, С и минералите - калий, калций, магнезий, натрий, флуорид, фосфор

Авокадо: витамин К, В5, В6, В9, С и Е (алфа токоферол); Минерали:: мед и калий. Авокадото е изключително богато на ОМЕГА 6.

Яйца: белтъчини, витамините A, D Е,, холин.

Стъпки на приготвяне

1. Смесваме в подходящ съд, авокадото, яйцето и лукът. Овкусяваме със зехтин и сол и разбъркваме сместа много добре.

Ако детето ви е малко или предпочита пюрирана храна, може да ги пасирате до гладкост.

2. Намазваме сместа върху филийка и поднасяме.

За по-големи дечица, мами, татковци, или гости филийките може да бъдат и препечени.

Филия с авокадо и яйце

Филия с авокадо и яйце

Закуска с авокадо и яйце.

Тази закуска с авокадо е по-вкусна на мен, отколкото на дъщеря ми. Предполагам, че е така защото, все още, няма пълен комплект  млечни зъби!

Може да видите и други рецепти с авокадо на сайта ни

пастет

за закуска

за обяд

Предлагам ви и подробна информация относно алергията от яйца.

Яйчната алергия е имунна свръхчувствителност към протеините открити в пилешките яйца, а вероятно и от гъски, патици или пуйки. Симптомите се проявяват бързо. Един от тях  включва анафилаксия , потенциално животозастрашаващо състояние. Другите симптоми най-често са атопичен дерматит или възпаление на възпаление на хранопровода.

В Съединените щати 90% от алергичните реакции към храни са причинени от краве мляко, яйца, пшеница, фъстъци, черупкови плодове, риба и соеви зърна.

Предотвратяването на алергията е чрез избягване на яденето на яйца и храни, които могат да съдържат яйца, като торта или бисквитки. Не е научно доказано дали ранното въвеждане на яйцата в храната на бебета, на възраст 4-6 месеца, намалява риска от алергии от яйца.

Яйчната алергия се появява главно при деца, но може да продължи до зряла възраст. В Съединените щати това е втората най-разпространена хранителна алергия при деца след кравето мляко. Повечето деца израстват алергията към яйца до петгодишна възраст, но някои хора остават алергични за цял живот.

Признаци за получена алергия.

Хранителните алергии обикновено имат бързо начало (от секунди до един час). Симптомите включват: обрив,, уртикария, сърбеж в устата, устните, езика, гърлото, очите, кожата или други области, подуване на устните, езика, клепачите или цялото лице, затруднено преглъщане, хрема или задръствания, хрипове, недостиг на въздух, диария, болки в корема, замайване, припадъци, гадене или повръщане. Сериозната опасност от алергии може да започне, когато се засегне респираторният тракт или кръвообращението. Първият може да бъде показан чрез хрипове, блокирани дихателни пътища и цианоза. При кръвообращението може да има опасност, ако има слаб пулс, бледа кожа и припадък.

Малките деца могат да проявят дерматит / екзема по лицето, скалпа и други части на тялото, при по-големи деца по-често засегнати са коляното и лакътя. Децата с дерматит са с по-висок от очаквания риск от астма и алергичен ринит.

Facebook Comments Box


2 thoughts on “Филия с авокадо и яйце”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *