Вкусно, вкусно, вкусно! Закуската е наистина много проста и повече полезна! Трябва да отбележа, че за истински пълноценна може да я считаме, ако хлябът, който използваме за основа е с квас! Рецептата, за хляб с квас, може да видите на сайта!
Бърза закуска с тахан и мед и банан
5 мин.
лесна
12 +
Необходими продукти
1 бр. филия от пълнозърнест хляб с квас (рецептата може да видите на сайта)
гхи масло за намазване
1 с.л. тахан (използвам лешников)
1 ч. л. мед
1/2 банан
Хранителен състав:
Лешников тахан: около 20% протеини, около 50% растителни масла. Витамини А, В1, В2, В3, В6, Е. Минералите - калций, магнезий, желязо, цинк, калий и фосфор.
Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор.
Мед: витамини - В1, В2, В3, В6, K, C, E, провитамини - A, PP, органични киселини- винена, лимонена, млечна, мравчена, минерални соли- калий, калций, натрий, фосфор, сяра, магнезий, аминокиселини около 20 на брой
Стъпки на приготвяне
1. Нарязвам тънка филийка. (може да отстраним с нож коричките и да оставим само мекото на хляба.) Намазваме с гхи, мед и накрая с тахана. Размесваме добре пластовете. Банана нарязваме на колелца и поставяме най-отгоре на филията.
Филията може да нарежем на малки залъчета.