Бърза закуска с тахан и мед и банан

5 мин.

лесна

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 бр. филия от пълнозърнест хляб с квас (рецептата може да видите на сайта)
гхи масло за намазване
1 с.л. тахан (използвам лешников)
1 ч. л. мед
1/2 банан

Хранителен състав:

Лешников тахан: около 20% протеини, около 50% растителни масла. Витамини А, В1, В2, В3, В6, Е. Минералите - калций, магнезий, желязо, цинк, калий и фосфор.

Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор.

Мед: витамини - В1, В2, В3, В6, K, C, E, провитамини - A, PP, органични киселини- винена, лимонена, млечна, мравчена, минерални соли- калий, калций, натрий, фосфор, сяра, магнезий, аминокиселини около 20 на брой

Стъпки на приготвяне

1. Нарязвам тънка филийка. (може да отстраним с нож коричките и да оставим само мекото на хляба.) Намазваме с гхи, мед и накрая с тахана. Размесваме добре пластовете. Банана нарязваме на колелца и поставяме най-отгоре на филията.

Филията може да нарежем на малки залъчета.

Бърза закуска с тахан и мед и банан

Бърза закуска с тахан и мед и банан

Вкусно, вкусно, вкусно! Закуската е наистина много проста и повече полезна! Трябва да отбележа, че за истински пълноценна може да я считаме, ако хлябът, който използваме за основа е с квас! Рецептата, за хляб с квас, може да видите на сайта!

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *