Елда с ананас и ябълка

20 мин.

лесно

10 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 4,80 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с. л. елда, накисната предната вечер във вода и 1 ч.л. оцет или сок от лимон или суроватка
1 ч. л. гхи или кокосово масло
1 цял резен от ананас с дебелина около 3 см.
1 бр. ябълка

Хранителен състав:

Елда: витамин В2, В5, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, селен, мед, цинк

Ананас: минералите - желязо, калий и калций, йод и витамини от групата В, витамин А и С.. Съдържа бромелин - стимулиращ храносмилането фермент.

Ябълка: Целулоза, фруктоза, калий, бор, флавоноиди, пектин, ябълчена и лимонена киселина., дъбилни в-ва, витамини В1, В2, С, Е, Р и РР.

Стъпки на приготвяне

1. В 200 мл. кипната вода слагаме елдата. Варим около 10 мин. на умерен огън. Махаме от котлона и задушаваме под капак за 5 мин.

2. През това време обелваме внимателно кората на ананаса и премахване сърцевината от резена. Обелваме и почистваме ябълката. Нарязваме плодовете на малки парчета и ги пасираме продължително време.

3. Сварената елда отцеждаме от водата. Прибавяме я при пасираните плодове и пасираме повторно. Добавяме мазнината и разбъркваме цялата каша.

Елда с ананас и ябълка

Елда с ананас и ябълка

Вкусна екзотична закуска!papkane

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *