Още една удивително вкусна супа! Ще присъства често на масата ни, или поне,докато е зима!
Зеленчукова крем супа с крем сирене
40 мин.
лесно
12 +
Необходими продукти
1/2 опаковка от крем сирене
3 бр. средни картофа
1 бр. морков
1 гл. лук
1 стрък праз
резен от глава целина
1 корен пащърнак
1ч.л. зеленчуков бульон (рецептата може да видите на сайта)
20 гр. гхи или масло
4-5 с.л. зехтин
подправка: 1 щипки чубрица, шепа магданоз
Хранителен състав:
Картоф: витамин А, В2. В4, фолиева киселина, калий, магнезий, фосфор Праз: Витамини А, К и С и минерали натрий, калий, калций и магнезий, баластни вещества. Лук: Витамините: А, В4, фолиева киселина, вит. С и миниралите: калий, калций, магнезий, натрий, флуорид, фосфор и малко желязо, Моркови: витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, фосфор, желязо, магнезий, калций
Стъпки на приготвяне
1. Нарязваме на ситно лука и праза. На малки кубчета нарязваме всички зеленчуци. В тенджера слагаме всички зеленчуци и ги заливаме с вода, така че да ги покрие с около два пръста. Когато водата заври прибавяме чубрицата, гхи/маслото, 1ч.л. от домашния зеленчуков бульон, зехтина и варим около 20-25 мин до омекване на зеленчуците.
2. Отдръпваме тенджерата от огъня и прибавяме крема сиренето. Пасираме продължително. При поднасяме добавяме малко зехтин и по желание наситнен магданоз и кисело мляко.
1 thought on “Зеленчукова крем супа с крем сирене”