Зеленчукова крем супа с крем сирене

40 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 гласа, средно: 4,71 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1/2 опаковка от крем сирене
3 бр. средни картофа
1 бр. морков
1 гл. лук
1 стрък праз
резен от глава целина
1 корен пащърнак
1ч.л. зеленчуков бульон (рецептата може да видите на сайта)
20 гр. гхи или масло
4-5 с.л. зехтин
подправка: 1 щипки чубрица, шепа магданоз

Хранителен състав:

Картоф: витамин А, В2. В4, фолиева киселина, калий, магнезий, фосфор

Праз: Витамини А, К и С и минерали натрий, калий, калций и магнезий, баластни вещества.

Лук: Витамините: А, В4, фолиева киселина, вит. С и миниралите: калий, калций, магнезий, натрий, флуорид, фосфор и малко желязо,

Моркови: витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, фосфор, желязо, магнезий, калций

Стъпки на приготвяне

1. Нарязваме на ситно лука и праза. На малки кубчета нарязваме всички зеленчуци. В тенджера слагаме всички зеленчуци и ги заливаме с вода, така че да ги покрие с около два пръста. Когато водата заври прибавяме чубрицата, гхи/маслото, 1ч.л. от домашния зеленчуков бульон, зехтина и варим около 20-25 мин до омекване на зеленчуците.

2. Отдръпваме тенджерата от огъня и прибавяме крема сиренето. Пасираме продължително. При поднасяме добавяме малко зехтин и по желание наситнен магданоз и кисело мляко.

Зеленчукова крем супа с крем сирене

Зеленчукова крем супа с крем сирене

Още една удивително вкусна супа! Ще присъства често на масата ни, или поне,докато е зима!papkane

Facebook Comments Box


1 thought on “Зеленчукова крем супа с крем сирене”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *