Кашкавалки с яйце

15 мин.

много лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 гласа, средно: 4,88 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 бр. филийки от хляб
100 гр. кашкавал
1 бр. яйце
гхи или масло за намазване на филиите
подправка: чубрица

Хранителен състав:

Яйца: белтъчини, витамините A, D Е,, холин.

Стъпки на приготвяне

1. В купа настъргваме кашкавала, прибавяме яйцето и чубрицата. Разбъркваме добре. Филиите мажем с мазнина и отгоре добавяме дебел слой от яйчената смес.

2. В случай че ни остане излишък от сместа, можем да я изсипем в хартиена формичка за мъфини и да я изпечем заедно с другите кашкавалки.

3. Печем на грил до покафеняване на повърхността.

Кашкавалки с яйце

Кашкавалки с яйце

Едва ли има някой, който да не е хапвал от тези бързи принцеси. Впрочем така ги наричаме в гр. Пловдив – принцеси. Но независимо как се наричат те са храната, която вкъщи приготвяме на бързо, като да направиш в последния момент или когато бързаш по задачи.

Facebook Comments Box


1 thought on “Кашкавалки с яйце”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *