Каша от киноа, ябълка и тахан

20 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

3 с.л. киноа (накисната от предната вечер във вода и 1 ч.л. лимонов сок, суроватка или домашен оцет)
2 бр. малки ябълки, обелени и почистени
1 с. л. лешников тахан

Хранителен състав:

Ябълка: целулоза, фруктоза, калий, бор, флавоноиди, пектин, ябълчна и лимонена киселина., дъбилни в-ва, витамини В1, В2, С, Е, Р и РР.

Киноа: протеини, витамините А, Е и мминирали - цинк, желязо, магнезий, манган, фосфор.

Лешников тахан: около 20% протеини, около 50% растителни масла, витамини А, В1, В2, В3, В6, Е и минералите - калций, магнезий, желязо, цинк, калий и фосфор.

Стъпки на приготвяне

1. В тенджера кипваме около 200 мл. вода. Прибавяме киноата и варим на умерен котлон около 10 - 12 мин. Махаме тенджерата от котлона и оставяме киноата за 5 мин. със затворен капак.

2. През това време пюрираме ябълките в блендер заедно с тахана. Прибавяме към тях киноата и пасираме повторно до получаване на хомогенна смес.

Ако детето има зъбчета може към пюрираните плодове да прибавим киноата и само да разбъркваме сместа.

Каша от киноа, ябълка и тахан

Каша от киноа, ябълка и тахан

Вкусна закуска!

papkane

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *