Овесено- лешникови сладкиши без захар

45 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

4 бр. яйца
3 с.л. петмез от фурми
50 гр. кокосово масло
1 ч.л. канела
ванилия
100 гр. флейк от спелта
100 гр. фини овесени ядки
1 пак. бакпулвер
250 гр. круши, обелени, почистени и нарязани на парчета
50 гр. фино смлени лешници
50 гр. стафиди

Хранителен състав:

Яйце: витамините В4, В5, В12, D и К2, K1. Миниралите калий, калций, магнезий, натрий, селен,фосфор.

Стъпки на приготвяне

1. В кухненски робот смесваме яйцата, крушите, петмеза, маслото, канелата, ванилията и пюрираме.

2. Към тях добавяме флейка, овесените ядки, бакпулвера. Разбъркваме добре ( на ръка). Добавяме стафидите и оставяме тестото за 15 мин. да почине.

3. Насипваме тестото във омазнени формички за мъфини и печем в предварително загряна фурна на 150 градуса с вентилатор до суха клечка.

Овесено- лешникови сладкиши без захар

Овесено- лешникови сладкиши без захар

Трици

– тежки за храносмилането – след 1 год.

Конкретно овесените трици имат поне 3 пъти повече фибри от ядките, при това голяма част са неразтворими. Дете под 1 год. няма нужда от концентрирани фибри – ядките така или иначе съдържат и трици. Ценните минерали и витамини като желязото например се съдържат и в обвивката на зърното (т.е. в триците), и в сърцевината – самите овесени ядки имат достатъчна хранителна ценност за дете под 1 год.papkane

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *