Пиле с билки и рикота

15 мин.

лесно

8+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 4,75 от 5)
Loading...

Необходими продукти

60 г. бяло пилешко месо, предварително сварено
1/2 ч.ч бульон (пилешки или зеленчуков)
2 с.л. сирене рикота
подправки: чубрица, розмарин, босилек, риган, мащерка (и други по желание)
1 с.л. зехтин

Хранителен състав:

пилешко месо: витамин А, В2, В4, калий, калций, магнезий, желязо

сирене рикота: витамин А, В4, калций, калий, фосфор, глутамин

Стъпки на приготвяне

1. Нарязваме месото на жулиени или едри парчета.

2. Загряваме зехтина в тиган и запържваме за кратко месото, заедно с билките, докато се запечата от всички страни.

3. Поставяме леко охладеното месо в блендер. Добавяме бульона и сиренето. Пасираме до гладко пюре.

4. Поднасяме с усмивка.

Пиле с билки и рикота

Пиле с билки и рикота

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *