Facebook Comments Box
Пиле с билки и рикота
15 мин.
лесно
8+
Необходими продукти
60 г. бяло пилешко месо, предварително сварено
1/2 ч.ч бульон (пилешки или зеленчуков)
2 с.л. сирене рикота
подправки: чубрица, розмарин, босилек, риган, мащерка (и други по желание)
1 с.л. зехтин
Хранителен състав:
пилешко месо: витамин А, В2, В4, калий, калций, магнезий, желязо
сирене рикота: витамин А, В4, калций, калий, фосфор, глутамин
Стъпки на приготвяне
1. Нарязваме месото на жулиени или едри парчета.
2. Загряваме зехтина в тиган и запържваме за кратко месото, заедно с билките, докато се запечата от всички страни.
3. Поставяме леко охладеното месо в блендер. Добавяме бульона и сиренето. Пасираме до гладко пюре.
4. Поднасяме с усмивка.