Пиле с ориз и домати

30 мин.

лесно

9+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (6 гласа, средно: 4,83 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 морков
200 г. стерилизирани домати от буркан или консерва или 1 обелен пресен домат
150 г. сварено пилешко месо
1/2 ч.ч. ориз
50 г. замразен грах
2 с.л. зехтин
200 г. домашен пилешки бульон или вода
подправки: сол, пресен магданоз и джоджен

Хранителен състав:

пилешко месо: витамин А, В2, В4, калий, калций, магнезий, желязо

морков: витамин А, С, фолиева киселина, калий, магнезий, фосфор

ориз: фибри, захари, мазнини, витамини В2, В4, фолиева киселина, минерали – калий, флуорид, фосфор, магнезий, калций, селен, желязо, аминокиселини

Стъпки на приготвяне

1. Накълцваме в чопър лука, моркова и чесъна. Загряваме в тенджерка зехтина с малко вода и задушаваме зеленчуците.

2. След 5 мин. прибавяме свареното месо, нарязано на малки парченца и разбъркваме.

3. Изсипваме доматите и граха в тенджерата и разбъркваме. Предварително сваряваме ориза в подсолена вода в съотношение (ориз : вода) 1:3 и прибавяме и него към ястието. Наливаме бульона и посоляваме. Готвим на слаб огън около 10 мин. и сваляме от котлона.

4. Накрая поръсваме ястието с наситнен магданоз и пресен джоджен и сервираме топло. За най-малките пасираме.

Пиле с ориз и домати

Пиле с ориз и домати
Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *