Приятна, ароматна каша!
Просо с банан и канела
20 мин.
лесно
7 +
Необходими продукти
2 с.л. просо накиснато предната вечер във вода и 1 ч.л. оцет или сок от лимон или суроватка
1 бр. банан
1 с. л. кокосово масло или гхи
подправка: канела
Хранителен състав:
Просото: магнезий, калий, фосфор, калций, цинк и манган, фолат, холин, ниацин, както и витамин К и Е.
Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор
Стъпки на приготвяне
1. В тенджера кипваме около 200 мл. вода. Прибавяме просото и варим на умерен котлон около 10-12 мин. Махаме тенджерата от огъня и оставяме за 5 мин. със затворен капак.
2. През това време обелваме банана, прибавяме канелата и мазнината и ги пюрираме в блендер. Прибавяме свареното просо и пасираме повторно до получаване на хомогенна смес.
Здравейте, искам да ви попитам елда, просо или киноа на зърна или като брашно използвате в кашите? Каква марка бихте ми препоръчали? Аз купих каша от елда на Хип, но бих искала и вашето мнение! При накисване под суроватка кисело мляко ли имате предвид?
Благодаря!
Михаела
Здравейте, Михаела! Като начало на захранването със зърнени храни купувахме био продукти. Най-сигурни са немските и австрийските био храни. Вярвам, че в био магазините всички сертифицирани продукти са био.
Кашите правим от зърно, което накисваме предишната вечер.
Суроватка е водата, която се отделя в киселото мляко. Може с лъжичка да си я отделяш в друго бурканче. Срок на съхранение 6 м.
Хип е марка, на която вярвам за качеството, но не съм давала никога инстантна каша, предпочитам чисто зърно!
Хубава вечер!
Здравейте, искам да попитам за канелата. Тя може ли да се дава от 7м? Мислих че не може и затова не съм,. а ми е любима подправка
Чела съм, че е хубаво да се подправят храните на бебетата, за да опитват повече различни вкусове. Ако Ви притеснява тази подправка, просто е пропуснете в рецептата. 🙂