Просо с банан и канела

20 мин.

лесно

7 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 гласа, средно: 4,13 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с.л. просо накиснато предната вечер във вода и 1 ч.л. оцет или сок от лимон или суроватка
1 бр. банан
1 с. л. кокосово масло или гхи
подправка: канела

Хранителен състав:

Просото: магнезий, калий, фосфор, калций, цинк и манган, фолат, холин, ниацин, както и витамин К и Е.

Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор

Стъпки на приготвяне

1. В тенджера кипваме около 200 мл. вода. Прибавяме просото и варим на умерен котлон около 10-12 мин. Махаме тенджерата от огъня и оставяме за 5 мин. със затворен капак.

2. През това време обелваме банана, прибавяме канелата и мазнината и ги пюрираме в блендер. Прибавяме свареното просо и пасираме повторно до получаване на хомогенна смес.

Просо с банан и канела

Просо с банан и канела

Приятна, ароматна каша!

papkane2

Facebook Comments Box


4 thoughts on “Просо с банан и канела”

  • Здравейте, искам да ви попитам елда, просо или киноа на зърна или като брашно използвате в кашите? Каква марка бихте ми препоръчали? Аз купих каша от елда на Хип, но бих искала и вашето мнение! При накисване под суроватка кисело мляко ли имате предвид?
    Благодаря!
    Михаела

  • Здравейте, Михаела! Като начало на захранването със зърнени храни купувахме био продукти. Най-сигурни са немските и австрийските био храни. Вярвам, че в био магазините всички сертифицирани продукти са био.
    Кашите правим от зърно, което накисваме предишната вечер.
    Суроватка е водата, която се отделя в киселото мляко. Може с лъжичка да си я отделяш в друго бурканче. Срок на съхранение 6 м.
    Хип е марка, на която вярвам за качеството, но не съм давала никога инстантна каша, предпочитам чисто зърно!
    Хубава вечер!

  • Здравейте, искам да попитам за канелата. Тя може ли да се дава от 7м? Мислих че не може и затова не съм,. а ми е любима подправка

    • Чела съм, че е хубаво да се подправят храните на бебетата, за да опитват повече различни вкусове. Ако Ви притеснява тази подправка, просто е пропуснете в рецептата. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *