Пълнозърнест тутманик със самардала

45 мин.

лесно

12+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 яйца
50 г. масло
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч.ч. брашно
150 г. сирене
1 ч.л. чубрица
2 ч.л. самардала

Хранителен състав:

пълнозърнесто брашно: витамин А, група В, калий, магнезий, фосфор

Стъпки на приготвяне

1. Разбиваме яйцата с мекото масло, киселото мляко и погасената в него сода.

2. Прибавяме постепенно брашното и бъркаме с лъжица. Накрая прибавяме чубрицата и самардалата. Натрошаваме сиренето и рабъркваме.

3. Подготвяме тавичка с диаметър около 25 см. като я намасляваме и набрашняваме против залепване на тестото. Разпределяме сместа в нея и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 мин. Проверяваме готовността с клечка за зъби.

4. Поднасяме закуската на гладниците след като изстине.

Пълнозърнест тутманик със самардала

Пълнозърнест тутманик със самардала
Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *