Супа от риба със зеленчуци

лесно

8+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 4,80 от 5)
Loading...

Необходими продукти

60 г. риба тилапия филе (или друг вид бяла риба)
1 картоф
1 морков
1 глава лук
2-3 розички карфиол
1 червена чушка
1 шепа фиде
1 с.л. масло
1/2 буркан стерилизирани домати
600 мл. гореща вода
1 ч.л. зеленчуков бульон (рецептата за него може да откриете тук в сайта)
подправки: морска сол и девесил

Хранителен състав:

риба: витамини от група В, витамин D, калий, селен, фосфор, аминокиселини

Стъпки на приготвяне

1. Обезкостяваме филето риба. Единият вариант е да го сварим на пара. Другият вариант е да го завием в алуминиево фолио и да го изпечем в загрята фурна на 180 градуса за 20 мин. Нарязваме месото на ситно, като старателно проверяваме за останали кости в него.

2. Загряваме маслото с малко вода в тенджера и задушаваме нарязаните на ситно морков и лук. Внимаваме водата да не извира напълно и доливаме, когато намалее, за да предпазим зеленчуците от запържване. След няколко минути прибавяме и останалите нарязани на ситно зеленчуци, картофът на малки кубчета и пасираните домати от буркан. Заливаме с горещата вода, в която сме разтворили зеленчуковия бульон. Варим около 30 мин, или до пълното сваряване на картофа.

3. Прибавяме свареното месо към супата, заедно с фидето. Поръсваме подправките. Варим още 10 мин. Преди сервиране може да пасираме супата.

Супа от риба със зеленчуци

Супа от риба със зеленчуци
Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *