Супа с топчета от киноа

60 мин.

лесно

12 м.

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 глава лук, наситнен
1 бр. морков, настърган
4с.л. брашно, за овалване на топчета
2с.л. финни овесени ядки
1 бр. картоф, нарязан на малки кубчета
30 гр. киноа, накисната от предната вечер във вода и малко лимон.
1 белтък
1 бр. червена чушка, нарязана на малки парчета
2 л гореща вода
1 бр. жълтък
2 с.л. кисело мляко
50 мл. олио или масло или зехтин ило гхи
2 ч.л. суха чубрица
1/2 връзка магданоз, наситнен
1 шепа ориз
сол или сух италиански бульон

Хранителен състав:

Киноа: протеини, витамините А, Е. Минирали: цинк, желязо, магнезий, манган, фосфор.

Морков: витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, фосфор, желязо, магнезий, калций

Стъпки на приготвяне

1. В дълбок съд загряваме мазнината и малко вода, за да избегнем запържването. При постоянно разбъркваме задушаваме моркова, докато мазнината се оцвети в оранжев цвят.( Когато задушаваме моркова в малко мазнина, зеленчука пуска наситен оранжев цвят и каротина в него, става по-лесно усвоим за организма.) Добавяме останалите зеленчуци, доливаме малко вода и ги задушаваме за около 5-7 мин. Изсипваме останалото количество вода и 2 с. л. от зеленчуковия бульон, чубрицата и варим на слаб огън до готовност на картофа и ориза.

2. В отделен съд варим киноата за 10-12 мин., изцеждаме я много добре от водата, добавяме овесените ядки и ги оставяме да изстинат за 10 мин. След това добавяме чубрицата, солта и белтъка. С мокри ръце омесваме "кайма от киноа" и оформяме малки топчета. Овалваме добре ги в брашното. Повтаряме процедурата с овалването на топчетата 2 - 3 пъти.

3. Във врящата супа пускаме топчетата едно по едно. Когато топчетата изплуват на повърхността, означава, че са готови.

4. За хубава консистенция и хубав външен вид на супата правим застройка.
В отделен съд разбиваме жълтъка и киселото мляко. При постоянно разбъркване добавяме към тях добавяме 2-3 черпака от водата на супата. След това отдръпваме супата от котлона. Изсипваме на тънка струя затоплената застройка в супата и енергично разбъркване, за да не се пресече. Връщаме супата на слаб котлон за 2-3 мин.
Накрая добавяме магданоза.

Супа с топчета от киноа

Супа с топчета от киноа

Супа с топчета от киноа.

В приготвянето на тази супа няма нищо сложно, но за сметка на това е многооо вкусна. За рецептата използваме от италианския зеленчуков бульон. Рецептата виж тук: италиански зеленчуков бульон

Какво, ако само супа не е достатъчно?

Не говорим за дискриминация, но това е често срещана жалба от малки и големи мъже, които се нуждаят от нещо по-смело и по-плътно крем супа или супа. Истината е, че даже много малки и големи жени също могат да почувстват, че супите не притежават протеина или текстурата, които да ни заситят напълно.

Този проблем може много лесно се елиминира! 

Ето някои идеи, които могат да обогатят вкусово вашите супи:

  • хрупкави парчета бекон
  • настъргано сирене
  • пармезан
  • грубо нарязани билки
  • задушени гъби
  • нарязано пиле или телешко месо
  • крутони или пресни залъчета хляб 
  • нарязани/смлени ядки или семена
  • нарязани на кубчета авокадо
  • нарязан домат и / или лук
  • семена от нар
  • сушени домати
  • печен червен пипер

Към супите може да добавите ферментирали храни. След готвене и сервиране в купи, добавите:

За още повече вкус:

  • песто
  • зеленчуково масло или гхи
  • изстискване на пресен лимон
  • пресен магданоз, копър, кориандър, розмарин, мащерка или мента
  • печен чесън
  • сварено или меко сварено яйце
  • сол

още вкусни рецепти за супа:

с телешко и ечимик

с карфиол и нахут

с ориз и пащърнак

papkane2

 

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *