Тиквенки със сирене Ементал
30 мин.
лесно
1г.+
Необходими продукти
1 ч.ч пюре от печена тиква
150 г. сирене Ементал (може и кашкавал)
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
30 гр. краве масло
Хранителен състав:
тиква: витамини В1, В3, В5, В6, С, бета-каротин, фолиева киселина, мед, магнезий, калий, целулоза, Омега 3 , мастни киселини
сирене Ементал: Витамин А, В4, калций, натрий, фосфор, цинк, аминокиселини
Стъпки на приготвяне
1. Предварително изпечената тиква, намачкваме с вилица на пюре.
2. Настъргваме сиренето и прибавяме към тиквеното пюре.
3. Към тиквата и сиренето прибавяме разтопеното масло, постепенно брашното и содата. Разбъркваме с вилица, после с ръце до получаване на гъсто бисквитено тесто.
4. С мокри ръце оформяме малки пръчици или каквито форми Ви харесват. Подреждаме в тава върху хартия за печене и печем около 10-15 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна.
5. Изваждаме готовите тиквенки от фурната и изчакваме да се охладят. Поднасяме като лека междинна закуска за хапване с пръстчета. При моето дете не се получи точно хапване с пръстчета, всичко се намачка и разпиля по пода, но Вие може да имате успех. Тиквенките биха могли да се поднесат и намачкани в кисело мляко.