Пиле с ориз и ябълка
30 мин.
лесно
8+
Необходими продукти
60 г. бяло пилешко месо, сварено
1 ч.ч. бульон (може да се използва бульона, в който е вряло пилето)
2 с.л. ориз
1 ябълка
1 шепа нарязан праз лук
2 ч.л. Гхи (пречистено краве масло) или зехтин
подправки: пресен риган и мащерка, малко сол
Хранителен състав:
пилешко месо: витамин А, В2, В4, калий, калций, магнезий, желязо
ориз: източник на сложни въглехидрати и влакнини, витамин В6, фолиева киселина, селен, магнезий
Стъпки на приготвяне
1. Задушаваме за кратко праза в мазнината и малко вода.
2. Прибавяме пилешкото месо, нарязано на парчета. Готвим на слаб огън още 4-5 мин.
3. Прибавяме измития ориз и бульона. Готвим докато течността се редуцира почти напълно.
4. Накрая прибавяме ябълката и подправките и след 5 мин. ястието е готово. Изчакваме да стане приятно топло, пасираме и сервираме.