Пиле с ориз и ябълка

30 мин.

лесно

8+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 4,60 от 5)
Loading...

Необходими продукти

60 г. бяло пилешко месо, сварено
1 ч.ч. бульон (може да се използва бульона, в който е вряло пилето)
2 с.л. ориз
1 ябълка
1 шепа нарязан праз лук
2 ч.л. Гхи (пречистено краве масло) или зехтин
подправки: пресен риган и мащерка, малко сол

Хранителен състав:

пилешко месо: витамин А, В2, В4, калий, калций, магнезий, желязо

ориз: източник на сложни въглехидрати и влакнини, витамин В6, фолиева киселина, селен, магнезий

Стъпки на приготвяне

1. Задушаваме за кратко праза в мазнината и малко вода.

2. Прибавяме пилешкото месо, нарязано на парчета. Готвим на слаб огън още 4-5 мин.

3. Прибавяме измития ориз и бульона. Готвим докато течността се редуцира почти напълно.

4. Накрая прибавяме ябълката и подправките и след 5 мин. ястието е готово. Изчакваме да стане приятно топло, пасираме и сервираме.

Пиле с ориз и ябълка

Пиле с ориз и ябълка

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *