Портокалово-ябълкови кексчета
45 мин.
лесно
12 +
Необходими продукти
1 чаена чаша овесено брашно (може и друг вид - бяло, пълнозърнесто, лимец)
1 равна ч.л. сода
1 с.л. с връх мед
1/3 ч. смлени на брашно орехови ядки
1/2 ч.л. канела
ванилия
1 ч.ч. настъргани ябълки
1/3 ч.ч. кокосово масло (олио)
1/3 ч. сок от портокал (вода)
Хранителен състав:
Орех: витамините: В1, В6, В9 и витамин Е и минералите: магнезий, фосфор, желязо, мед, цинк и йод; фибри; ненаситени мастни киселини; аминокиселината триптофан. Ябълка: витамин А, калий, натрий, фосфор
Стъпки на приготвяне
1. В купа смесваме сухите съставки и към тях прибавяме течните. Разбъркваме докато сместа се хомогенизира.
2. С получената смес напълваме 2/3 от форми за мъфини,ние използвахме хартиени капсули. Печем в предварително загрята фурна на 175 С за 25 мин.
3. Изваждаме от фурната изпечените кексчета и ги оставяме да изстинат напълно. Най-добре е да престоят 2-3 часа, преди консумация, с цел безпроблемно отлепяне от хартиените формички.