Бебешки омлет със сирене
30 мин.
лесно
12 +
Необходими продукти
4 бр. яйца
60 гр. сирене
1/4 ч.л. кориандър
1/4 ситно нарязан лук
100 мл. доматен сок
3 бр. печени чушки
Хранителен състав:
Яйца: белтъчини, витамините A, D и E, D, холин. Чушки: Витамини А, В1, В2, В6, С и Е, , биофлаваноиди, калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, ниацин, триптофан, цинк.
Стъпки на приготвяне
1. Загряваме на умерен котлон вода и мазнина в съотношение 1:1. Прибавяме лука и задушаваме за 4-5 мин. Доливаме вода всеки път, когато видим, че водата започне да извира, за да предпазим зеленчуците от запържване.
2. Прибавяме доматения сок. Задушаваме за около 10 мин. или до редуциране на половина от течността.
3. Добавяме яйцата и натрошеното сирене и бъркаме до полу готовност. Най-накрая добавяме и нарязаните на дребни парченца чушки. (използвам печени чушки, защото са без люспа) Причината да ги сложим накрая е, че те са вече готови. Необходимо е само да ги затоплим и овкусим.