Бисквитен кекс с ябълка и круша
45 мин.
лесно
12+
Необходими продукти
3 яйца
40 г разтопено масло
1/2 ч.ч захар
1/2 ч.ч кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. натрошени чаени бисквити
2 с.л. какао
1/2 ябълка настъргана на ренде или надробена в чопър
1/2 круша настъргана на ренде или надробена в чопър
Хранителен състав:
Ябълка: целулоза, фруктоза, калий, бор, флавоноиди, пектин, ябълчна и лимонена киселина., дъбилни вещества и витамините В1, В2, С, Е, Р и РР.
Круши: wитамин А, В4, С, фолиева киселина, калий, фосфор.
Стъпки на приготвяне
1. Разбиваме яйцата със захарта на гъст крем. Прибавяме разтопеното масло и киселото мляко и разбиваме до хомогенна смес.
2. В отделна купа смесваме пресятото брашно с бисквитените трохи, какаото и бакпулвера.
3. Постепенно смесваме сухите съставки с яйчената смес. Накрая прибавяме и настърганите плодове. Изсипваме тестото в намаслена и набрашнена форма за кекс и печем около 30 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна. Кексът е готов, когато забодем клечка за зъби в него и тя излезе суха.
4. Поднасяме с кисело мляко или фреш.
1 thought on “Бисквитен кекс с ябълка и круша”