Черешови бисквитки
30 мин.
лесно
9+
Необходими продукти
1/2 ябълка
10 бр. фурми
1 ч.ч. овесени ядки
40 г. масло
1 купичка (около 20 бр) череши
1 ванилия
Хранителен състав:
Овесени ядки: витамините B5, В1, В9 и минералите фосфор, магнезий, калий желязо и мед.
череши: витамините А, В1, В2, В4, В6, Е, С, К1; минералите калий, калций, манган, магнезий, натрий, мед, флуорид, фосфор, и цинк.
Стъпки на приготвяне
1. Предварително накисваме фурмите във вода, след което ги обелваме и махаме костилките. Слагаме ги в чопър заедно с овесените ядки и ябълката и пасираме.
2. Готовата смес изсиваме в купа, прибавяме разтопеното масло и ванилията и разбъркваме.
3. Измиваме черешите, разделяме ги на половинки и махаме костилките. Прибавяме ги към бисквитената смес.
4. С мокри ръце оформяме малки бисквитки и ги подреждаме в тава върху хартия за печене. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин. или докато леко покафенеят краищата на бисквитките. В последните 5 мин. от печенето е желателно да включим вентилатора на фурната. Изваждаме бисквитките и ги оставяме да изстинат.
5. Поднасяме с кисело мляко.