Запеканка с тиквички и киноа

45 мин.

лесно

9+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (9 гласа, средно: 4,78 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 средна тиквичка или 2 малки
1/2 ч.ч. киноа
100 г сирене
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
3 с.л. зехтин
1/2 връзка пресен магданоз
сол на вкус

Хранителен състав:

тиквички: Витамин В1, В2, В6, С, К, бетакаротин, фолиева киселина, мед, манган, магнезий, фосфор, калий, целулоза

киноа: протеини; витамините А и Е.; миниралите цинк, желязо, магнезий, манган и фосфор.

Стъпки на приготвяне

1. Измиваме и нарязваме тиквичките на малки кубчета. Поставяме ги в тавичка, посоляваме и ги поливаме със зехтина. Запичаме ги за 20 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

2. Сваряваме киноата като я заливаме с вода (около 2 пръста над нея). След кипване на водата посоляваме и варим 10 мин. на умерен огън и след това задушаваме под капак за още 5 мин.

3. Изваждаме тиквичките от фурната и разстиламе сварената киноа върху тях.

4. В купа разбиваме яйцата с киселото мляко, в което сме погасили содата. Прибавяме натрошеното сирене и пресния нарязан на ситно магданоз.

5. Разпределяме сместа в тавата върху киноата. Връщаме обратно във фурната и печем около 20 мин. до зачервяване отгоре.

Запеканка с тиквички и киноа

Запеканка с тиквички и киноа
Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *