Необходими продукти
1/2 от глава лук, обелена и нарязана на ситно
2 бр. розови домати, рендосани на сок и без люспа
2 бр. месести зелени/червени чушки, почистени и обелени с белачка за картофи от ципата им
1 бр. морков, измит и нарязан на кубчета
50 гр. ориз (4с.л.)
1/3 от връзка на магданоз (но само дръжките), измити и нарязани
подправки, (1ч.л.) кимион, сух джоджен
10-15 бр. пресни листа от босилек
сол (използваме я след навършване на годинка)
1 ч.л. кафява захар
Хранителен състав:
Домати: витамините А, В4, С, К1 и минералите калций, калий, магнезий, натрий, флуорид и фосфор.
Ориз: фибри, захари, мазнини, витамини В2, В4, фолиева киселина, минерали – калий, флуорид, фосфор, магнезий, калций, селен, желязо, аминокиселини
Чушки: витамините А, В1, В2, В6, С и Е, биофлаваноиди, калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, ниацин, триптофан и цинк.