Най-добрите зеленчуци за зеленчуков бульон!
Когато правим основен зеленчуков бульон, ние искаме в него да сложим зеленчуци с неутрални, но вкусни аромати. При някой рецепти се препоръчва добавяне на чесън или други силни подправки, но ако не знаем как ще използваме бульона, то по-добре да добавим тези подправки, в момента на приготвянето на ястието. Лукът, морковите, целината и гъбите са идеални за начало на зеленчуковият бульон.
Зеленчуци, които трябва да се избегнем при приготвянето на зеленчуков склад.
Не всички зеленчуци са подходящи за приготвянето на бульон. Зеленчуци като картофи и ряпа ще направят бульона със смолиста структура. Цвеклото пък превъзхожда ароматните си колеги. Зелените бобчета стават горчиви. Ето защо по-добре да избягваме тези зеленчуци.
Два начина да добавим повече вкус към бульона си.
- Като изпечем зеленчуците предварително.
- Може да сложим зеленчуците в съда, в който ще готвим бульона и да ги „задушим“ на сухо за няколко минути, докато започнат да се „изпотяват“. Чак след това добавяме водата към тях. Така те ще започнат да омекват и да отделят от течностите си.
Други подходящи рецепти за бульони .
Здравейте! Можете ли да напишете продуктите, защото аз виждам само моркови;)
Някакъв бъг се е получил в описанието на рецептата. Вече се виждат всички продукти 🙂