Баница без яйца с лапад и сирене

45 мин.

лесно

9+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 връзка лапад
1 пакет фини кори за баница
150 гр. сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
2 с.л. брашно
1/2 ч.ч. зехтин
30 гр. краве масло

Хранителен състав:

лапад: витамин А, С, фолиева киселина, желязо, калий, фосфор

Стъпки на приготвяне

1. В голяма купа смевсваме киселото мляко с погасената в него сода, зехтина, брашното и натрошеното сирене. Попарваме лапада във вряла вода за 3-4 мин. и го нарязваме на ситно. Прибавяме го към сместа. Намазваме дъното на тава с мазнина и поставяме първата кора. Отгоре разстиламе част от плънката. Повтаряме процедурата като редуваме кора и плънка.

2. Върху последната кора разпределяме маслото и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 мин. Готовата баница трябва да е с апетитен златист загар.

3. Изваждаме тавата от фурната. Напръскваме баницата със студена вода и я покривме с кърпа да се задуши за около 10 мин. Поднасяме с чаша айран или кисело мляко.

Баница без яйца с лапад и сирене

Баница без яйца с лапад и сирене
Facebook Comments Box


1 thought on “Баница без яйца с лапад и сирене”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *