Домашен типов хляб без месене

2 ч.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

450 гр. типово брашно
320 мл. топла вода
1 с. л. кафява захар
1 ч. л. хималайска сол
1 пакетче суха мая

Хранителен състав:

Стъпки на приготвяне

1. В 320 мл. топла вода прибавяме - захар, лъжица типово брашно и пакетче суха мая. Разбъркваме и оставяме сместа за 10-15 мин.

2. В дълбока купа изсипваме набъбналата мая и започваме да прибавяме към нея по няколко лъжици от брашното. Разбъркваме с шпатула и отново прибавяме брашно към сместа. Използвайте снимката от стъпка 2 за ориентир, кога трябва да спрем прибавянето на брашно. То (тестото) трябва да бъде много гъсто и лепкаво.

3. Покриваме тестото с кърпа и го оставяме да втаса за около 60-70 мин.

4. Втасалото тесто изсипваме с помощта на шпатула във форма за хляб, застлана с хартия за печене. Може вместо хартията за печене да намажем тавичката с мазнина и много малко брашно. Посипваме повърхността на тестото с брашно.

5. Печем в предварително загряна фурна на 200 гр. за 35-40 мин. Готовия хляб оставяме в полу-отворена фурна за 10-20 мин.

Домашен типов хляб без месене

Домашен типов хляб без месене

За да направиш този хляб трябва да бъркаш продуктите с лъжица. Иии… резултата е много вкусен!

papkane2

Facebook Comments Box


1 thought on “Домашен типов хляб без месене”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *