Крем от карфиол и печен слънчоглед

40 мин.

лесна

15 м.

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (9 гласа, средно: 4,44 от 5)
Loading...

Необходими продукти

400 гр. карфиол
1 гл. лук
80 гр. извара
700 мл зеленчуков бульон или вода (рецептата за бульона може да видите на сайта)
2 с.л. къри
4 с.л. печени слънчогледови семки
20 гр. гхи
2 с.л. зехтин

Хранителен състав:

Карфиол: Витамин В5, В6, фолиева киселина ,магнезий ,целулоза, Омега 3, мастни киселини

Извара: витамините В2, холин, вит. А, Е, В12, фолиева киселина. и минералните: натрият, фосфор и селен.

Стъпки на приготвяне

1. Нарязваме на ситно лука, разделяме карфиола на малки розички, поставяме ги в тенджера и ги заливаме със зеленчуковия бульон. Когато водата заври прибавяме кърито, гхи/маслото, зехтина и варим около 20-25 мин до омекване на зеленчуците.

2. Отдръпваме тенджерата от огъня и прибавяме изварата. Пасираме продължително. При поднасяме добавяме малко зехтин и/или кисело мляко.

Слънчогледовите ядки може да пасираме заедно със зеленчуците. Вариант втори: смиламе ги много добре и поръсваме крем супата с тях.

Крем от карфиол и печен слънчоглед

Крем от карфиол и печен слънчоглед

С гордост прибавяме и тази великолепна супа, към все по-пълната ни колекция от истински вкусни супи, за малки и големи. Заповядайте!

 

papkane

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *