Супа от тиквички със сирене

40 мин.

лесна

8 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (11 гласа, средно: 4,91 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 бр. тиквичка
1/2 бр. морков
1/3 от сладък картоф-Батати
2 с.л. ориз
1/2 бр. пащърнак
1/2 резен целина от глава
1 скилидка чесън
1/3 от глава лук
сирене с големината на кибритена кутйка
1 бр. жълтък
2-3 с.л. кисело мляко
1 к.л. гхи или масло
2 с.л. зехтин
подправки: копър, сол (препоръчително след навършване на годинка)

Хранителен състав:

Сладък картоф: витаминиА, В4, С, фолиева киселина и минерали:калий, калций, фосфор.

Тиквичка: витамините А, С, В1 и В2 и миниралите калий, натрий, калций, магнезий, фосфор и желязо.

Стъпки на приготвяне

1. В тенджера разтопяваме маслото в зехтина и прибавяме накълцаната на ситно скилидка чесън, нарязания лук и настъргания морков. Разбъркваме няколко пъти, докато мазнината се оцвети от моркова в жълто-оранжево. (За да избегнем запържването добавяме 3-4 с.л. вода)

2. Прибавяме 600 мл. вода и изчакваме докато заври. Тогава добавяме нарязаните на кубчета тиквичка, сладък картоф, пащърнака, целината и измития ориз. Варим до омекване на зеленчуците - около 20-30 мин.

3. Когато супата е готова я махаме от котлона. Правим застройка чрез смесването на жълтък и няколко лъжици кисело мляко. При постоянно бъркане на сместа прибавяме на тънка струя няколко черпака от сока на супата. След това при интензивно бъркане на супата връщаме бавно готовата застройка.

4. Към готовата супа може да прибавим, малко сол, пресен копър, сока на половин лимон и натрошено сирене.

Супа от тиквички със сирене

Супа от тиквички със сирене

Пробвайте я! Лесна за приготвяне, а така ароматна и вкусна! Кой би й устоял?

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *