Телешко пюре с нахут и сушени сливи

лесно

10+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

40 г. предварително сварено и смляно телешко месо
30 г. нахут
4 бр. сушени сини сливи
1 ч.л. Гхи (пречистено краве масло)

Хранителен състав:

телешко месо: витамин В2 и В4, фолиева киселина, фосфор, калий, магнезий, калций

нахут: витамин В5, В4, фолиева киселина, С и миниралите - магнезий, желязо, калции, калий, манган, натрий

Стъпки на приготвяне

1. Накисваме сливите във вода за няколко часа да омекнат.

2. Накисваме нахута за 24 ч. във вода и 2 с.л. киселина ( лимон, домашен оцет или суроватка). След това го изплакваме и сваряваме в тенджера под налягане за 40 мин. Отделяме люспите. Към готовия нахут прибавяме обезкостените сливи, малко топла вода и пасираме в кухненски робот.

3. Към пасираната смес прибавяме предварително смляното сварено телешко месо и пасираме отново за кратко. Накрая прибавяме мазнината, разбъркваме и сервираме.
Съвет: За повече удобство може да сварите по-голямо количество месо, да го пасирате заедно с малко от бульона, в който е вряло и да го замразите във формички за лед. Така ще можете да размразявате малки порции, когато приготвяте месни пюрета.

Телешко пюре с нахут и сушени сливи

Телешко пюре с нахут и сушени сливи

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *