За да направиш този хляб трябва да бъркаш продуктите с лъжица. Иии… резултата е много вкусен!
Домашен типов хляб без месене
2 ч.
лесно
12 +
Необходими продукти
450 гр. типово брашно
320 мл. топла вода
1 с. л. кафява захар
1 ч. л. хималайска сол
1 пакетче суха мая
Хранителен състав:
Стъпки на приготвяне
1. В 320 мл. топла вода прибавяме - захар, лъжица типово брашно и пакетче суха мая. Разбъркваме и оставяме сместа за 10-15 мин.
2. В дълбока купа изсипваме набъбналата мая и започваме да прибавяме към нея по няколко лъжици от брашното. Разбъркваме с шпатула и отново прибавяме брашно към сместа. Използвайте снимката от стъпка 2 за ориентир, кога трябва да спрем прибавянето на брашно. То (тестото) трябва да бъде много гъсто и лепкаво.
3. Покриваме тестото с кърпа и го оставяме да втаса за около 60-70 мин.
4. Втасалото тесто изсипваме с помощта на шпатула във форма за хляб, застлана с хартия за печене. Може вместо хартията за печене да намажем тавичката с мазнина и много малко брашно. Посипваме повърхността на тестото с брашно.
5. Печем в предварително загряна фурна на 200 гр. за 35-40 мин. Готовия хляб оставяме в полу-отворена фурна за 10-20 мин.
1 thought on “Домашен типов хляб без месене”