Елда с ананас

20 мин.

лесно

10 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с. л. елда, накисната предната вечер във вода и 1 ч.л. оцет или сок от лимон или суроватка 1 ч. л. гхи
1 цял резен от ананас с дебелина около 3 см.

Хранителен състав:

Елда: витамин В2, В5, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, селен, мед, цинк

Ананас: минералите - желязо, калий и калций, йод и витамини от групата В, витамин А и С.. Съдържа бромелин - стимулиращ храносмилането фермент.

Стъпки на приготвяне

1. В 200 мл. кипната вода слагаме добре изплакнатата елда. Варим около 10 мин. на умерен огън. Махаме от котлона и задушаваме под капак за 5 мин.

2. През това време обелваме внимателно кората на ананаса и премахване сърцевината му. Нарязваме го на малки парчета и пасираме продължително време. (Ананасът е по-труден за фино пасиране). Отцеждаме елдата от водата. Прибавяме я при ананаса и пасираме повторно. Добавяме мазнината и разбъркваме.

Елда с ананас

Елда с ананас

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *