Заешко пюре с карфиол и моркови
20 мин.
лесно
8+
Необходими продукти
60 г. заешко месо, предварително сварено
2-3 розички карфиол
1 морков
1 дафинов лист
1 ч.л. Гхи (пречистено краве масло)
Хранителен състав:
заек: значително количество лесно усвоими белтъчини, витамини- ниацин, фолиева киселина, В12, минерали- калий, калций, магнезий, натрий, фосфор
карфиол: витамин А, С, В4, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, натрий
морков: витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, фосфор, желязо, магнезий, калций
Стъпки на приготвяне
1. Сваряваме зеленчуците на пара, заедно с дафиновия лист.
2. Пасираме зеленчуците и месото с малко от бульона, в който е вряло месото. Преди това отстраняваме дафиновия лист.
3. След като пюрето изстине добавяме и маслото. По желание може да добавим и наситнен пресен магданоз.