Мъфини с рожков, банан и боровинки

40 мин.

лесно

12+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 4,60 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 яйца
1/2 ч.ч. кафява захар
50 г. масло
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч.ч брашно
2 с.л. брашно от рожков
1 банан
1 шепа сушени боровинки
1 капсула ванилия

Хранителен състав:

Стъпки на приготвяне

1. Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме разтопеното масло, киселото мляко с погасената в него сода и разбъркваме добре сместа.

2. Прибавяме намачкания банан, постепенно пресятото брашно и брашното от рожков, ванилията и сушените боровинки. Разбъркваме и разпределяме сместа във форма за мъфини, която предварително сме намаслили и посипали с брашно. Другият вариант е да използваме хартиени капсули в гнездата на формата. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.

Мъфини с рожков, банан и боровинки

Мъфини с рожков, банан и боровинки

МЪФИНИ С РОЖКОВ, БАНАН И БОРОВИНКИ

Мъфини с рожков, банан и боровинки са сладък и уютен начин да започнете сутринта. Те са влажни, пухкави и в тях се усеща аромата от боровинки с всяка хапка. Всичко, което трябва да направите, е да разбъркате всичко заедно, а останалото е лесно.

Мъфините с боровинки са класическа рецепта и няма да останете разочаровани. Тези мъфини са леки, пухкави, идеално сладки и обсипани с боровинки . Насладете им се като опция за здравословна закуска или сладка следобедна закуска.

СЪСТАВКИ ЗА МЪФИНИТЕ С БОРОВИНКИ

За тази рецепта ще ви трябват няколко прости съставки за печене, които може би вече имате в „килера“ си .

Сухи съставки 

  • Брашно, брашно от рожков
  • Сода за хляб
  • Сушени боровинки
  • Кафява захар

Мокри съставки 

  • Яйца
  • Кисело мляко
  • Банан
  • Масло
  • Ванилия

КАК ДА СИ НАПРАВИМ МЪФИНИ С БОРОВИНКИ

Подобно на много от моите рецепти за мъфини, сладкиши и бърз хляб, препоръката ми е да смесите сухите и мокрите съставки поотделно, след което ще ги разбиете заедно. Това гарантира, че мъфините остават леки и пухкави!

  1. Загрейте фурната си до 180 градуса.
  2. Добавете всички сухи съставки в купа за смесване и разбийте добре.
  3. Добавете всички мокри съставки в отделна купа за смесване и разбийте добре. След това добавете мокрите съставки към сухите и разбийте за около 30 секунди, докато получите тестото. Вариант 2 е да разбиете мокрите съставки и към тях да добавите една по една сухихте съставки.  🙂
  4. Разпределете равномерно тестото между чашите за печене. Те трябва да са на около 85-90% пълни.
  5. Печете мъфините с боровинки за 20-30 минути или докато станат леко златисти отгоре и клечката за зъби излезе чиста.
  6. Оставете ги да изстинат и се наслаждавайте!

НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА МЪФИНИ

Въпреки, че тези мъфини имат най-добър вкус в деня, в който са изпечени, това, което остане може да съхранявате добре на стайна температура за около 3 дни . След това можете да ги съхранявате в хладилник за около една седмица .

И ако искате да ги замразите, просто ги съхранявайте в контейнер, безопасен за фризер, до 2 месеца . Когато искате да се насладите, можете да ги размразите в хладилника или на плота в кухнята. След като се размразят, можете също така да ги затоплите, ако искате да ги разрежете наполовина и да им добавите парче масло.

ОЩЕ ПЕЧЕНИ ИЗДЕЛИЯ ОТ НАС: 🙂

Кокосови мъфини без захар

Мъфини с бекон и яйца

Мъфини с кайсии и мед

глутен, въвеждане на глуте, здравословни рецепти за деца

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *