МЪФИНИ С РОЖКОВ, БАНАН И БОРОВИНКИ
Мъфини с рожков, банан и боровинки са сладък и уютен начин да започнете сутринта. Те са влажни, пухкави и в тях се усеща аромата от боровинки с всяка хапка. Всичко, което трябва да направите, е да разбъркате всичко заедно, а останалото е лесно.
Мъфините с боровинки са класическа рецепта и няма да останете разочаровани. Тези мъфини са леки, пухкави, идеално сладки и обсипани с боровинки . Насладете им се като опция за здравословна закуска или сладка следобедна закуска.
СЪСТАВКИ ЗА МЪФИНИТЕ С БОРОВИНКИ
За тази рецепта ще ви трябват няколко прости съставки за печене, които може би вече имате в „килера“ си .
Сухи съставки
- Брашно, брашно от рожков
- Сода за хляб
- Сушени боровинки
- Кафява захар
Мокри съставки
- Яйца
- Кисело мляко
- Банан
- Масло
- Ванилия
КАК ДА СИ НАПРАВИМ МЪФИНИ С БОРОВИНКИ
Подобно на много от моите рецепти за мъфини, сладкиши и бърз хляб, препоръката ми е да смесите сухите и мокрите съставки поотделно, след което ще ги разбиете заедно. Това гарантира, че мъфините остават леки и пухкави!
- Загрейте фурната си до 180 градуса.
- Добавете всички сухи съставки в купа за смесване и разбийте добре.
- Добавете всички мокри съставки в отделна купа за смесване и разбийте добре. След това добавете мокрите съставки към сухите и разбийте за около 30 секунди, докато получите тестото. Вариант 2 е да разбиете мокрите съставки и към тях да добавите една по една сухихте съставки. 🙂
- Разпределете равномерно тестото между чашите за печене. Те трябва да са на около 85-90% пълни.
- Печете мъфините с боровинки за 20-30 минути или докато станат леко златисти отгоре и клечката за зъби излезе чиста.
- Оставете ги да изстинат и се наслаждавайте!
НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА МЪФИНИ
Въпреки, че тези мъфини имат най-добър вкус в деня, в който са изпечени, това, което остане може да съхранявате добре на стайна температура за около 3 дни . След това можете да ги съхранявате в хладилник за около една седмица .
И ако искате да ги замразите, просто ги съхранявайте в контейнер, безопасен за фризер, до 2 месеца . Когато искате да се насладите, можете да ги размразите в хладилника или на плота в кухнята. След като се размразят, можете също така да ги затоплите, ако искате да ги разрежете наполовина и да им добавите парче масло.
ОЩЕ ПЕЧЕНИ ИЗДЕЛИЯ ОТ НАС: 🙂