Оранжева крем супа с месо

30 мин.

лесно

8+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 гласа, средно: 4,38 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 малък сладък картоф (батат)
2-3 розички карфиол
1 корен пащърнак (морков)
30 г. пилешко месо (заешко или пуешко)
1 ч.л. Гхи (пречистено краве масло)

Хранителен състав:

карфиол: фибри, захари, витамин В4, С, К1, фолиева киселина, минералите - калий, калций, магнезий, натрий, фосфор.

батат(сладък картоф): витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, селен, фосфор, магнезий, калций

месо: витамин А, В2, В4, калий, калций, магнезий, желязо

Стъпки на приготвяне

1. Измиваме, нарязваме и сваряваме зеленчуците във вода или на пара.

2. Отделно сваряваме месото.

3. Пасираме зеленчуците заедно с месото и малко от бульона, в който е вряло. Накрая прибавяме мазнината.

4. Може да сервираме с крутони отгоре.

Оранжева крем супа с месо

Оранжева крем супа с месо

papkane

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *