Супа от риба със зеленчуци
лесно
8+
Необходими продукти
60 г. риба тилапия филе (или друг вид бяла риба)
1 картоф
1 морков
1 глава лук
2-3 розички карфиол
1 червена чушка
1 шепа фиде
1 с.л. масло
1/2 буркан стерилизирани домати
600 мл. гореща вода
1 ч.л. зеленчуков бульон (рецептата за него може да откриете тук в сайта)
подправки: морска сол и девесил
Хранителен състав:
риба: витамини от група В, витамин D, калий, селен, фосфор, аминокиселини
Стъпки на приготвяне
1. Обезкостяваме филето риба. Единият вариант е да го сварим на пара. Другият вариант е да го завием в алуминиево фолио и да го изпечем в загрята фурна на 180 градуса за 20 мин. Нарязваме месото на ситно, като старателно проверяваме за останали кости в него.
2. Загряваме маслото с малко вода в тенджера и задушаваме нарязаните на ситно морков и лук. Внимаваме водата да не извира напълно и доливаме, когато намалее, за да предпазим зеленчуците от запържване. След няколко минути прибавяме и останалите нарязани на ситно зеленчуци, картофът на малки кубчета и пасираните домати от буркан. Заливаме с горещата вода, в която сме разтворили зеленчуковия бульон. Варим около 30 мин, или до пълното сваряване на картофа.
3. Прибавяме свареното месо към супата, заедно с фидето. Поръсваме подправките. Варим още 10 мин. Преди сервиране може да пасираме супата.