Благодарим за рецептата: http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html
Сурова торта с тиква и ябълки
2 часа
лесно
12+
Необходими продукти
2 пакета бисквити с масло Роден край
1/2 ч.ч. прясно мляко за напояване на бисквитите
2 големи парчета белена, настъргана тиква
2 белени, настъргани ябълки, сорт Златна превъзходна
50 г масло
1/2 ч.ч. кафява захар
кората от един портокал
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил на прах или 1 ч.л. пресен
1/2 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. Ром
шепа накълцани орехи
шепа червени боровинки
400 г заквасена сметана
175 г крема сирене Филаделфия Light
2 с.л. пудра захар
2 ванилии
1/2 ч.л. натурално какао
Хранителен състав:
Стъпки на приготвяне
1. Настъргваме тиквата и ябълките, поставяме ги в тенджера заедно с маслото, 1/2ч.ч. кафява захар и 1ч.ч. вода и ги оставяме да кипнат. Разбъркваме, намаляме силата на котлона и варим докато водата се изпари напълно. Отстраняваме от котлона. Слагаме 2/3 от настърганата портокалова кора, подправките, накълцаните орехи, боровинките и рома. Разбъркваме добре и охлаждаме сместа напълно.
2. В купа смесваме заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар и добавяме ванилиите и останалата портокалова кора.
3. Слагаме ринга върху поднос. Намазваме малка част от крема на дъното. Подреждаме напоени в мляко, бисквитки.
4. Отгоре разпределяме половината от плънката.
5. Намазваме с втори пласт от крема.
6. Повтаряме процедурата като накрая завършваме с крем. Охлаждаме тортата за 1 час. След като я охладим, прокарваме нож по ръба и отстраняваме ринга. Поръсваме обилно със смлени бисквитки, какаото и 1/2 ч.л. канела.
7. Поднасяме тортата добре охладена.
3 thoughts on “Сурова торта с тиква и ябълки”