Мзлки палачинки с банан в тестото, меки ароматни – закуска за малки и големи.
40 мин.
лесно
9 +
2 бр. банани
2 бр. жълтъка
1/2 чаша брашно (може да използвате бяло, типово, ръжено, лимец)
подправки: канела, ванилия
Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор.
Жълтък: витамин В4, В5, В12, Е. Минирали - желязо, калий, калций, магнезий, фосфор, цинк
1. Разделяме жълтъка от белтъка, обелваме бананите. В купа за пасиране смесваме жълтъка и плодовете, прибавяме подправките. Пасираме. След това добавяме и брашното и пюрираме за кратко отново.
2. В тиган с незалепващо покритие загряваме кокосово масло и със супена лъжица изсипваме в него от готовата смес. Когато палачинката се запече от едната страна внимателно я обръщаме да се запече и от другата.
3. Изчакваме палачинките да достигнат стайна температура, преди да ги поднесем за хапване. Тази рецепта е идеална за приучаване на бебето да поднася само храна към устата си. За пораснали деца може да прибавим сладко към палачинките. Имайте предвид, че тестото е сладко.
Мзлки палачинки с банан в тестото, меки ароматни – закуска за малки и големи.
направих пастета от боб Невероятно е.
🙂