Вкусен ориз с кайма
Ориз с кайма е бързо и лесно за приготвяне ястие. Подходящ за малки и големи лакомници. Тази цветна рецепта е страхотно допълнение към вашата домашната ви колекция от вкусни рецепти.
Няколко допълнителни причини да харесате тази рецепта:
- ще използвате един тиган: Всичко е направено в тиган на котлона, дори почистването е лесно!
- Бързо и лесно: Лесно и бързо за приготвяне и готвене, това ястие ще бъде на масата след около 30 минути.
- Направете още и за следващо хранене: Чудесен вариант за лесен обяд или вечеря през седмицата. Ориз с кайма може да се съхранява добре в хладилника и бързо да бъде затоплно за следващо хранене.
Съвети за приготвяне:
- Използвайте дървена шпатула, за да разбиете телешкото мляно месо, докато готвите. Това ще помогне да покафее по-лесно и да съответно да се сготви по-бързо.
- Не използвайте късозърнест ориз. Дългозърнестият ориз има по-твърда текстура, както и по-малко нишесте. Ако използвате ориз с къси зърна, той може да стане лепкав, вместо да се отделят зърната едно от друго. Освен това, когато истине ястието ще стане на бучки.
- Оставете готовия ориз да се запари, преди да го разбъркате. Оризът ще абсорбира всяка допълнителна течност в тенджерата и това помага да се отделят зърната. Винаги препоръчвам след като свалите ястието от котлона да го оставите да „почине“ за 5-10 минути.
- Бульон или вода. Често използвам вода вместо бульон, защото от зеленчуците и месото в ястието вече има много вкус и аромати.
Често задавани въпроси:
- Какъв вид ориз е най-добре да използвате?
Всеки бял дългозърнест ориз. За нашето семейство използвам ориз басмати, защото е изключително пухкав и не се образуват бучки. Жасминовия ориз също също би била добра алтернатива за тази рецепта. Ако използвате дългозърнест кафяв ориз, ще се наложи да увеличите времето за готвене. Най-добре вижте, какво време е посочено на опаковката.
- Подходящ за консумация...
След като се охлади до стайна температура ястието може да се съхранява в хладилник до 2 дни в затворен съд.
По принцип, няма нищо по-вкусно от хапването на прясно приготвена храно, но понякога различни житейски ситуациии ме принуждават да приготвям по-рано храната или да приготям количество да две хапвания.
ЗА ОЩЕ ВКУСНИ РЕЦЕПТИ:
Пилешка супа с броколи и зеленчуци
Шакшука – яйца с домати (арабско ястие)
1 thought on “Вкусен ориз с кайма”