Домашен зеленчуков бульон от Италия

40 мин.

лесно

12 м. +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (9 гласа, средно: 4,11 от 5)
Loading...

Необходими продукти

300 гр. смесени пресни зеленчуци (целина, моркови, тиквички, лук, пащърнак, червена чушка)
200 гр. ситна хималайска или морска сол

Хранителен състав:

Стъпки на приготвяне

1. Почистваме чушката от семките. Обелваме тиквичката, морковите, лука, целината и пащърнака. Измиваме всички зеленчуци и ги пасираме в кухненски робот на ситно.

2. Изсипваме нарязаните зеленчуци в тенджера, добавяме солта и разбъркваме добре. Под капак варим на слаб огън за 30 минути, като разбъркваме сместа от време на време.

3. Готовите зеленчуци връщаме за повторно пасиране, докато сместа стане кремообразна и гладка. Съхраняваме в хладилник до 6 месеца.

За получаването на 1/2 литър зеленчуков бульон е достатъчно да прибавим 1/2 ч. л. от готовата смес.

Метод на приготвяне:

в ½ л. вряща вода прибавяме 1/2 ч.л. сух бульон и разбъркаме добре, докато се разтвори напълно. Зеленчуковият концентрат има гладка текстура и може да добавяме към зеленчукови супи или яхнии с месо или риба. Съхраняваме в хладилник.

Домашен зеленчуков бульон от Италия

Домашен зеленчуков бульон от Италия

Все още имате шанса да запазите аромата от зеленчуци, растяли на слънце за цялата зима или поне за 6 месеца. Няма да съжалявате, а и става толкова бързо, че си заслужава усилието.

Благодарим на „Armonia Paleo“ за добрата идея!

Facebook Comments Box


3 thoughts on “Домашен зеленчуков бульон от Италия”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *