Каша от просо с тиква и банан

25 мин.

лесно

7 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 4,50 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с. л. просо накисната от предишната вечер по метода за предварително разграждане на въглехидратите на д-р Прайз
1/2 банан
50 гр. тиква
1с.л. кокосово масло
5-6 фурми (предварително накиснати в топла вода)
подправки: ванилия, канела

Хранителен състав:

Просо: магнезий, калий, фосфор, калций, цинк и манган, фолат, холин, ниацин, както и витамин К и Е.

Тиквата съдържа - Витамини В1, В3, В5, В6, С, бета-каротин, фолиева киселина, мед, магнезий, калий, целулоза, Омега 3 , мастни киселини

Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор.

Стъпки на приготвяне

1. В тенджера кипваме около 200 мл. вода. Прибавяме просото и тиквата и варим на умерен котлон около 10 мин. Махаме тенджерата от огъня и оставяме за 5 мин. със затворен капак.

2. Обелваме банана, прибавяме тиквата и просото и ги пюрираме заедно с подправката, която предпочитаме.

3. Поднасяме!

Каша от просо с тиква и банан

Каша от просо с тиква и банан

Заложили сме на плодове, които бебетата харесват. Така, че и този експеримент ще бъде увенчан с успех!

Facebook Comments Box


2 thoughts on “Каша от просо с тиква и банан”

    • Да, от днешна гледна точка и на мен ми се струва, че са много 5-6 бр. фурми. Затова намалих количеството им в рецептата. Имайте предвид, че може и да не ги слагате, ако това е в противоречие на Вашото виждане, относно захранването на бебе. 🙂 Хубав ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *