Крем от тиква и печени чушки

40 мин.

лесно

10 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (6 гласа, средно: 4,33 от 5)
Loading...

Необходими продукти

100 гр. сварена на пара тиква цигулка
2 бр. скилидки чесън ситно накълцани
3 бр. печени чушки, обелени и нарязани на ситно
2 – 3 с.л. зехтин или гхи
1/2 стрък праз лук
700 мл. зеленчуков бульон. Рецептата може да видите на сайта ни.
50 гр. ориз
1 щипка индийско орехче
1/2 ч. л. червен пипер
пестеливо на сол
сока на половин лимон

Хранителен състав:

тиква: витамини В1, В3, В5, В6, С, бета-каротин, фолиева киселина, мед, магнезий, калий, целулоза, Омега 3 , мастни киселини

Червени чушки: витамините А, В1, В2, В6, С и Е, калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, ниацин, триптофан и захари.

Стъпки на приготвяне

1. На умерен котлон задушаваме ситно нарязаният праз и чесън. Към мазнината винаги прибавяме малко от бульона, за да предпазим зеленчуците от запържване. След около 4-5 мин. прибавяме и ориза и доливаме половината от бульона. Когато водата намалее наполовина добавяме и останалата вода от бульона. Прибавяме подправките.

2. Малко преди пълната готовност на ориза прибавяме пюрето от тиква и чушките. Варим до пълна готовност на ориза.

3. Прибавяме лимона и пасираме. Крем супата може да поднесем със залъчета от домашен хляб, кисело мляко и/или натрошено сирене.

Крем от тиква и печени чушки

Крем от тиква и печени чушки

papkane

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *