Макарони със спанак и сирене
30 мин.
лесно
9+
Необходими продукти
1 ч.ч. сварени макарони/кус кус
1 с.л. зехтин
1 шепа пресен спанак
1 стрък зелен лук
40г. сирене
1/2 ч.ч. стерилизирани смлени домати от буркан/или пресни
подправки: сол, чубрица
Хранителен състав:
спанак: Витамини В3, В5, ,В6, С ,Е, К , бета-каротин, биотин, фолиева киселина, желязо , йод, калий, калций, манган, магнезий, селен, натрий, фосфор, хром, цинк, целулоза
Стъпки на приготвяне
1. Измиваме и нарязваме спанака на ситно, лука също.
2. Загряваме зехтина с малко вода на дъното на тенджерка и задушаваме лука, като доливаме вода, когато изври, за да предпазим зеленчука от запържване.
3. След няколко минути добавяме и наситнения спанак и задушаваме за кратко.
4. След като спанакът и лукът омекнат напълно, прибавяме доматите, сиренето и сварените макарони. Посоляваме и поръсваме с чубрица. Разбъркваме и готвим на слаб огън още 5 мин.
5. Сервираме докато ястието е топло. За най-малките може да пасираме или да намачкаме с вилица.