Мусака с домашна лютеница

60 мин.

лесно

12+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 4,50 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1/2 кг картофи
300 г телешка кайма
1 глава лук
3 с.л. лютеница
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. брашно
3 с.л. олио
подправки: червен пипер, чубрица, сол

Хранителен състав:

телешко месо: белтъчини, витамин В2 и В4, фолиева киселина, фосфор, калий, магнезий, калций

картофи: витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, селен, фосфор, магнезий, калций

Стъпки на приготвяне

1. В дълбок тиган загряваме олиото с малко вода и задушаваме наситнения лук за кратко. Прибавяме каймата и доливаме още малко вода. Разбъркваме и задушаваме още 2-3 мин. като внимаваме каймата да не остане на бучки.

2. След като каймата придобие светъл цвят, поръсваме с подправките, прибавяме лютеницата, обелените и нарязани на малки парчета картофи и 1 ч.ч. вода и готвим на умерен огън още 5-6 мин.

3. Прехвърляме ястието в тава и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 мин.

4. Разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното и заливаме мусаката. Печем още 10 мин. до получаване на златиста коричка.

5. Поднасяме ястието топло с лъжица кисело мляко по желание.

Мусака с домашна лютеница

Мусака с домашна лютеница
Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *