КЕЙК ПАСТА С ТИКВА И ГОРГОНЗОЛА
Кейк от паста с тиква и горгонзола е засищащо и вкусно ястие за всяко хлапе. Тази паста е прекрасна идея и за празнична трапеза. С нея можете да задоволите цялото семейство, включително и бебето!
ПОДХОДЯЩА ЛИ Е ТАЗИ РЕЦЕПТА ЗА БЕБЕТА И ОТ КАКВА ВЪЗРАСТ?
Печеното пюре от тиква и моркови можете да сервирате на вашето бебе, още когато то навърпи 6 месеца. Между 8-10 месеца към зеленчуците може да добавите и рикота и зеленчуков бульон без сол. За останалата част от възрастни в семейството и по-големите деца се придържайте към рецептата и ще получите зашеметяваща вкусна паста! Ястието може да бъде приготвено в форма за печене, но можете да си поиграете малко повече, като приготвите фантастична моно порции.
КАКВО Е НЕОБХОДИМО ЗА ДА НАПРАВИТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Тиква: Белите тиквата и да премахвате семките. Нарязвате я на малки парчета.
Морковите: Белите морковите и ги нарязвате на парченца .
Паста: Сварете пастата с 4 минути по-малко от препоръчаното време за готвене на опаковката, защото след като изпечете пастата във фурната, може макароните да станат разварени или преготвени! Ако при изпичането на пастата ще я позиционирате вертикално използвайте паста – ригатони в цилиндрична форма, която да напълните с тиквеният сос. Другия вариант е по-лесното решение, да използвате всякакъв вид паста с къса форма. -фузили или мидички или панделки са прекрасна идея.
Накисване в оцет: Слагате нарязаните зеленчуци в купа и добавете 1 супена лъжица ябълков оцет + 2 супени лъжици екстра върджин зехтин + щипка сол. Разбъркайте. Ако готвите за вашето бебе, пропуснете солта.
Заместители на сирене: наистина се нуждаете от силно сирене за тази рецепта, за да балансирате сладостта на тиквата и морковите. Пекорино и горгонзола са двата любими избора за тази рецепта. Можете да ги замените с всяко отлежало сирене: синьо сирене, манчего, гауда, азиаго. За деца под 12+ обаче по-добрия вариант е да използвате по неутрално на вкус сирене или да намалите наполовина посочения в рецептата грамаж.
СГЛОБЯВАНЕ НА ПАСТА, ТИКВЕН СОС И СИРЕНА
Напълнете ригатоните с тиквената смес и отгоре поръсете настърганото сирене – пекорино и сиренето – горгонзола на парчета.
И НА ФИНАЛА НА РЕЦЕПТАТА
Печете в предварително загряна фурна за 30 минути (последните 5 минути на режим грил).
4 thoughts on “Кейк от паста с тиква и горгонзола”