Протеинови палачинки
Протеиновите палачинки са много вкусни палачинки. Приготвят се аламинут на тигана и са подходящи за закуска, както от малки деца (12 м.+), така и от ученици, които да си ги хапват за закуска в училище.
– Към палачинките може да се добавят сезони плодове. В нашата рецепта използвам горски плодове – къпини, ягоди и малини.
– Най-добрия вариант тигани за тези палачинки са тези с гранитно покритие.
– Не на последно място, на тази рецепта и отива да прибавите и кисело мляко с лъжица сладко. Разбира се, добавята сладко ако децата ви обичат подсладено мляко и ако мама позволява да се хапва сладко.
Важно е да имате в кухнята си блендер или пасатор. С негова помощ лесно ще пасирате/смесите продуктите за тесто с гъстотата на кекс.
Рецептата е любима в нашия дом за двете ни момичета Андреа и Мария. Понякога е много трудно да изчакват да се изпече следващата палачинка, пък и да изстине, леле това е много чакане за две госпожици на 6 г. и 5 г.!
Ако ви допада тази рецепта „редно“ е 🙂 да разгледате и другите интересни рецепти, които споделяме с вас на сайта papu.bg
Сандвич-тортиля с крема сирене и пуешка шунка