Продължавам серията от храни, които, може да предлагате на детето в случаи, че мъничето не иска да хапва супички за обяд.
Спаначени кюфтета
40 мин.
лесно
12 м.
Необходими продукти
250 гр.. спанак
1/2 бр. сладък картоф
1 яйце
2 с.л. настърган пармезан или 1/3 ч. настърган кашкавал
1 с.л. масло/гхи или зехтин
сол
Хранителен състав:
Спанак: Витамини В3, В5, ,В6, С ,Е, К , бета-каротин, биотин, фолиева киселина, желязо , йод, калий, калций, манган, мгнезий, селен, натрий, фосфор, хром, цинк, целулоза. Сладък картоф: витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, селен, фосфор, магнезий, калций.
Стъпки на приготвяне
1. Измиваме картофа и спанака. Обелваме картофа и го нарязваме на парчета. Слагаме двата продукта в блендер и пасираме. Готовата смес посоляваме леко и я оставяме за 10 мин. настрани. От сместа ще се отдели вода, която отцеждаме.
2. Към отцедената смес добавяме лъжица мазнина, яйцето и пармезана/кашкавала. Объркваме всички продукти много добре и с ръце оформяме малки топчета. Дори и сместа да ви се струва леко ронлива, не се притеснявайте, ще стегне при печене.
Нареждаме кюфтенцата върху тава застлана с хартия за печене. В предварително загряна фурна печем на 170 гр. за 20 мин. или докато ръбчетата на кюфтенцата започнат за покафеняват. Поднасяме ги с кисело мляко или таратор. :)Спаначени кюфтета
Facebook Comments Box