Супа от карфиол

40 мин.

лесна

7+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 шепи карфиол нарязън на малки розички
1 бр. морков
1 бр. пащърнак
4 бр. листа от целина
1/4 глава лук
1/2 краставица
жълтък (количеството зависи от плана ви на захранване на вашето бебе)
подправки: кимион, копър, кориандър
1 с.л. зехтин или гхи
2 с. л. кокосово мляко или сирене с големината на кибритена кутйка

Хранителен състав:

Карфиол: Фибри, захара, витамин В4, фолиева киселина, Вит. С, вит. К1. Миниралите - калий, калций, магнезий, натрий, фосфор.

Моркови: Витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, фосфор, желязо, магнезий, калций

Жълтък: Витамините A, D и E. Холин (есенциална съставка за нормалното функциониране на всички клетки.)

Стъпки на приготвяне

1. Измиваме всички зеленчуци и ги нарязваме на дребно. Морковът, лукът и пащърнака ги обелваме от външната обвивка.

2. Поставяме всички зеленчуци и подправки в тенджера с около 500 мл. вода. След завирането на водата намаляваме силата на котлона и варим до омекване на зеленчуците.

3. Когато всички зеленчуци са готови сваляме тенджерата от котлона. Ако водата е в повече изсипваме част от нея и пасираме.

4. Към готовата супа добавяме по желание няколко лъжици кокосово мляко и сирене. Зехтина или мазнината гхи добавяме, когато супата е достигнала стайна температура. Нарязваме по дължина половин краставица за гарнитура, която бебчо да хапва с ръчички.

Супа от карфиол

Супа от карфиол

 Есента ни радва с голям избор от плодове и зеленчуци. Един от тези зеленчуци е много харесван от бебетата – карфиолът. Предлагаме ви една вкусна есенна супа, която ще поднесе нови вкусове на мъничето ви.

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *