Френска палачинка – Аси

30 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 4,40 от 5)
Loading...

Необходими продукти

150 гр. типово брашно
3 бр. яйца
250 мл. прясно мляко
40 гр. краве масло
1 бр. ванилия
4-5 с.л. сладко
1 щипка сол

Хранителен състав:

Яйце: витамините В4, В5, В12, D и К2, K1. Миниралите калий, калций, магнезий, натрий, селен,фосфор.

Прясно мляко 3,2% масленост: витамините А, В4, D и минералите калий, калций, магнезий, флуорид, натрий, селен, фосфор и цинк.

Стъпки на приготвяне

1. Слагаме маслото в предварително загряна тава с незалепващо покритие на 170 градуса.

2. През това време в дълбок съд разбиваме млякото, ванилията и солта. Добавяме яйцата и разбъркваме отново. Сипваме брашното и разбъркваме, за да не се образуват бучки.

Когато маслото в тавата започне да покафенява, изсипваме сместа в нея.

3. Печем до готовност – около 15 мин.

4. Готовата палачинка намазваме с сладко докато е още топла и навиваме на руло.

5. Режем рулото на филии и поднасяме. смлените лешници

Френска палачинка – Аси

Френска палачинка  – Аси

ФРЕНСКА ПАЛАЧИНКА – АСИ

Френска палачинка – Аси е вкусна, лесна и полезна закуска. Може да я подсладите или осолите, според собствените ви предпочитания.

В тази рецепта се използват яхца и прясно мляко. Ако скоро сте започнали захранването на вашето мъниче, може би информ,ацията по-долу ще е полезна за вас. Ако отдавна е минал този период, просто се насладете на тази вкусна рецепта.

ПРОЧЕТЕТЕ И ЗА ЗАХРАНВАНЕ С ЖЪЛТЪК И ЦЯЛО ЯЙЦЕ

Жълтъкът в детското хранене не е ценен само заради желязото.
Холестеролът не е толкова много и не е проблем, ако се спазват съвременните препоръки в детското хранене за не повече от 2-3 пъти яйца седмично.

Вариант 1 (френска схема)
6 месец: начало за жълтък
6-9 месец: ½ жълтък
10-12 месец: цял жълтък или ½ яйце
Отложеното въвеждане след 1 год. няма доказан ефект.

Вариант 2 (американска схема)
9-12 месец: от ½ до цял жълтък
9-12 месец: до 3-4 пъти седмично
12 месец: цяло яйце

Вариант 3 (швейцарска схема)
7 месец: начало за жълтък
7-12 месец: 1 жълтък на ядене
7-12 месец: 1-2 пъти седмично

Вариант 4 (испанска схема)
9-10 месец: начало за жълтък
9-12 месец: сварен жълтък или добре сготвен в храна
12 месец: цяло яйце

Вариант 5 (английска схема)
6-9 месец: яйце (евентуално само жълтък)
Твърдо сварено.

Вариант 6 (гръцка схема)
8 месец: ½ лъжичка
Как: постепенно до цял жълтък
Колко: до 3 жълтъка седмично

Вариант 7 (унгарска схема)
9 месец: жълтък
13-18 месец: белтък
Много умерена и актуална схема на захранване.

Вариант 8 (канадска схема)
7-9 месец: жълтък (или 2-3 седмици след въвеждане на месото)
7 месец: ½ жълтък или 2 ч.л.
7-12 месец: до 3 пъти седмично
12 месец: цяло яйце

Вариант 9 (австралийска схема)
8 месец: начало за жълтък
12 месец: цяло яйце
Според проучвания на 6 м. може да се толерира жълтък. Превантивно от 8 м.

Вариант 10 (руска схема)
8-10 месец: ¼ жълтък
10-12 месец: ½ жълтък
12 месец: 1 яйце

Вариант 11 (руска схема)
Начало: под ¼ жълтък
След 7-10 дни : ½ жълтък
Колко: 2-3 пъти седмично
Цяло яйце: на 1 год.

Вариант 12 (испаноезични схеми)
9 месец: ¼ жълтък (започва се с ¼)
10 месец: 1 жълтък (достига се след 1 месец въвеждане; 2-3 пъти седмично)
12 месец: 1 яйце
1-3 год.: 2 яйца седмично

Вариант 13 (испаноезични схеми)
7-8 месец: ¼
9-10 месец: ½ или цял жълтък
12 месец: жълтък и белтък

Вариант 14 (англоезични, неевропейски схеми)
8-10 месец: от ¼ до ½ жълтък
10-12 месец: цял жълтък (може и малко белтък )

Вариант 15 (френскоезични схеми)
8-9 месец: ½ жълтък
10-12 месец: 1 жълтък или ½ яйце
12+ месец: 1 бр. яйце (под всякаква форма, без рохко сварено)

Вариант 16 (френскоезични схеми)
6-9 месец: ½ жълтък (= 10 гр. месо)
9-11 месец: 1 жълтък или ½ яйце в сладкиш, бисквити и пр. (20-25 гр. месо)
12-18 месец: 1 бр. яйце ( = 50 гр. месо)

Вариант 17 (СЗО)
Няма точни препоръки за възраст.
Месо, птиче месо, риба и яйца се предлагат всеки ден или възможно най-често.
6-8 м. е възрастовия интервал в Латинска Америка, Южна Азия и др. (според обзор на препоръки за деца на АМ, невегетарианци)

РЕД ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ:

сирене-(извара)-масло-кисело мляко-прясно мляко
масло-сирене-извара-кисело мляко-прясно мляко
масло-извара-сирене-кисело мляко-прясно мляко

Масло  -8 м.
Сирене –  8,10 м.
Извара – 8,10 м.
Сметана, сухо мляко в пюре – 8, 10 м.
Кисело мляко, йогурт – 8, 12 м.
Прясно мляко (това е смисълът на ‘краве мляко’ в преводните статии)- 12 м.

 

ВИЖ ОЩЕ РЕЦЕПТИ С ЯЙЦЕ:

Гнездо от спанак с яйце на фурна

Пастет от яйце, сирене и кисело мляко

Филия с авокадо и яйце

 

papkane

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *